Alumnus aan het woord

"Het totaalplaatje bepaalt het perspectief"

foto Zwanenburg groot
Hans,
senior medewerker Planning & Control bij een gemeente  -“Ik houd me bij de gemeente bezig met de financiële kaders en de interne controlling, zoals kwaliteitszorg voor de interne processen.

Ik heb in de CPC-opleiding geleerd anders te denken. Vroeger werkte ik vanuit de details naar een bepaalde begroting toe. Maar een bestuur denkt vooral vanuit het totaalplaatje. Dat bepaalt het perspectief. Het denken vanuit een helikopterview werd voor mij een nieuwe dimensie die ik dankzij de opleiding heb ontdekt. Je krijgt er veel nieuwe ideeën aangereikt waardoor je eigen kennis in een bredere context komt te staan. Dat heeft mij meer bewust gemaakt van mijn positie in het geheel. Ik herken nu processen veel sneller en kan nu gemakkelijker tot een resultaat komen.

Wat mij ook sterk aansprak is de aandacht bij de VU voor maatschappelijke waarde. De opleiding is niet alleen gericht op persoonlijke groei, maar ook op groei van de organisatie waarvoor je werkt.

Je hebt voor de opleiding wel discipline nodig. Je moet er regelmatig tijd aan kunnen besteden. Het is intensief en daar moet je doorheen. De groep helpt je daar gelukkig bij. Samen kom je er wel! Al met al is het absoluut de moeite waard geweest. De opleiding scherpt je geest en het vergroot je carrièremogelijkheden.”

Meer informatie over de CPC-opleiding