MBA: ijzersterke combinatie van academische kennis en professionele werkervaring

Vanaf 2021 start de VUmet drie gloednieuwe part-time Executive MBA opleidingen, bedoeld voor senior professionals met zeven tot tien jaar werkervaring.

02-06-2020 | 14:08

Opleidingsdirecteur Jost Sieweke vertelt in een uitgebreid interview met VU alumnimagazine Vuurwerk over een van deze opleidingen, de Executive MBA: Leading with Purpose. Deze MBA is een Engelstalige opleiding waarbij je als deelnemer leert zijn wie je bent als leider.

Sieweke: “De Executive MBA is een gevolg van de groeiende dynamiek in de zakelijke wereld. Al vóór de coronacrisis kregen organisaties te maken met uitdagingen als digitale transformatie, innovatie van bedrijfsmodellen en wereldwijde concurrentie. De huidige crisis versnelt deze ontwikkelingen. De crisis roept ook nieuwe vragen op: wat wordt de nieuwe realiteit voor het bedrijfsleven en hoe passen bedrijven zich aan? Hoe bereiden we ons voor op toekomstige crises en wat is mijn rol als leider hierbij? Hoe faciliteer en begeleid ik mijn bedrijf en omgeving tijdens deze transitie? We combineren de nieuwste wetenschappelijke kennis met de ervaring van senior professionals om antwoorden op deze en andere vragen te vinden".

Benieuwd naar het hele verhaal? Lees het interview met Jost Sieweke in Vuurwerk.

Naast de Executive MBA: Leading with Purpose biedt de VU ook de International Executive MBA in Finance & Control en een MBA in International Business aan. In vergelijking met andere MBA-programma’s zijn deze programma’s meer praktijkgericht. Wat de opleidingen echt onderscheidend maakt van andere programma’s is de bijzondere focus op leiderschap.