Het Zijlstra Center verzorgt interne opleiding tot Certified Public Controller voor BMC

Het Zijlstra Center en adviesbureau BMC zijn een bijzondere samenwerking aangegaan. De komende jaren wordt een volledige ‘in house’ variant van de postgraduate opleiding tot controller in de publieke en non-profitsector aangeboden aan de adviseurs van BMC.

09-02-2018 | 9:24

BMCgroepDe opleiding voor Public Controllers van het Zijlstra Center wordt sinds 15 jaar aangeboden aan de Vrije Universiteit Amsterdam. De opleiding richt zich op ervaren controllers uit de publieke en non-profitsector en leidt op tot de titel Certified Public Controller (CPC). Voor BMC is nu een interne variant van deze opleiding ontwikkeld die deelnemers in staat stelt een gecertificeerde opleiding te volgen met daarin specifiek aandacht voor de thema’s en accenten die zij als adviseur veel in de praktijk tegenkomen.

BMCcollegeDe samenwerking waarbij een volledige postgraduate opleiding in house wordt aangeboden is bijzonder. Vanuit een eerder door het Zijlstra Center verzorgde verkorte controllersopleiding voor BMC zijn beide partijen in gesprek gegaan over de mogelijkheden voor een verdergaand professionaliseringstraject. Dat heeft geleid tot deze interne variant van de CPC opleiding. Deelnemers volgen dezelfde vakken en sluiten de opleiding af met een scriptie. Na afloop mogen zij het door de VU erkende diploma in ontvangst nemen.

Het Zijlstra Center is onderdeel van de School of Business and Economics (SBE) van de Vrije Universiteit Amsterdam en draagt door onderzoek en onderwijs bij aan de verbetering van control, governance en leiderschap van publieke en non-profitorganisaties, met de ambitie om de maatschappelijke waarde van deze organisaties beter zichtbaar te maken en te vergroten.

BMC ondersteunt de publieke sector bij het vinden en implementeren van verbeteringen in beleid en uitvoering met toonaangevende expertise en maatschappelijke toegevoegde waarde.

Meer informatie over de Public Controllers opleidingen van het Zijlstra Center en het onderwijs op maat