Nieuwe leergang voor startende Public Controllers

Het Zijlstra Center heeft in samenwerking met JS Consultancy een leergang voor startende controllers in de (semi-)publieke sector ontwikkeld: de Young Public Controllers opleiding. Daarmee heeft het Zijlstra Center het palet aan opleidingen specifiek gericht op controllers in de (semi-) publieke sector weer wat verder uitgebreid.

19-02-2016 | 11:54

In de Young Public Controllers opleiding volgen deelnemers naast een baan in de praktijk bij een gemeente of andere publieke organisatie een dag in de week scholing vanuit de leerlijnen kennis, vaardigheden en innovatie. Zij worden voorbereid op een succesvolle carrière in het publieke domein en brengen de kennis vanuit de opleiding direct terug naar de organisaties. Het programma is mede door een co-creatie sessie met alle betrokken partijen tot stand gekomen en zal in mei 2016 voor het eerst van start gaan. Vanuit het Zijlstra Center zijn dr. Tjerk Budding en dr. Pieter Veen betrokken geweest bij de ontwikkeling van het programma.

 

Deelnemers aan de Young Public Controllers opleiding hebben een afgeronde Bachelor of Master in Bedrijfseconomie, Accountancy, Bedrijfskunde of Bestuurskunde en maximaal 3 jaar werkervaring. De opleiding kan gezien worden als voorportaal naar de volgende stap: de postgraduate opleiding tot Certified Public Controller, die sinds 2002 aan de VU wordt aangeboden. Deze CPC opleiding is bedoeld voor financial professionals met de nodige werkervaring (minimaal drie jaar) die zich verder willen ontwikkelen als controller of financieel adviseur in de publieke en non-profit sector. Inmiddels loopt de 14e leergang en kent deze opleiding circa 300 afgestudeerden.

Voor public controllers met zeer uitgebreide werkervaring, die al de nodige postacademische scholing hebben gevolgd en vooral behoefte hebben aan uitwisseling en groei in kennis en ervaring is daarnaast het Executive Program Public CFO ontwikkeld. Deze leergang wordt samen met Deloitte aangeboden en richt zich op de top financial professionals van overheids- en non-profit organisaties. In een vijfdaags programma – waaronder een driedaags werkbezoek aan Brussel – worden de nieuwste ontwikkelingen op het vlak van control, governance en leiderschap besproken.

Voor meer informatie over de Public Controllersopleidingen kunt u contact opnemen met:
  • Dr. Tjerk Budding, opleidingsdirecteur van de Public Controllersopleidingen
    Email: g.budding@vu.nl, Tel.: 020-598 60 73
  • Drs. Marleen Stieger, beleids- en communicatiemedewerker bij het Zijlstra Center
    Email: m.stieger@vu.nl, Tel.: 020-598 79 86