Het Zijlstra Center start leergang voor de financiële top bij gemeenten

Deze week start een nieuw programma bij het Zijlstra Center dat in samenwerking met Deloitte Academy is ontwikkeld voor de financiële top bij gemeenten: het Executive Program Public CFO.

20-05-2015 | 9:59

Gemeenten worden geconfronteerd met grote financiële uitdagingen. Majeure decentralisaties in het sociale domein, complexe grondexploitaties en vastgoedbeheer hebben veel impact op de financiële positie van gemeenten. Meer in het algemeen is de taakopvatting van gemeenten aan verandering onderhevig. De gemeente wordt in toenemende mate gezien als regisseur in een omgeving waar steeds meer wordt samengewerkt en taken worden uitbesteed aan verbonden partijen. Met name bij de grotere gemeenten verandert de rol en de verantwoordelijkheid  van concerncontrollers. Deze rol is aan het uitgroeien tot die van een Chief Financial Officer (CFO): de strategische gesprekspartner van de ambtelijke en bestuurlijke top van de organisatie. Het Executive Program Public CFO van het Zijlstra Center is in samenwerking met Deloitte ontwikkeld voor deze financiële toplaag.

De opleiding is bedoeld voor ervaren controllers, financieel directeuren en bestuurders met minimaal 10 jaar werkervaring en een (post)academisch achtergrondniveau en beslaat in totaal 5 dagen: een dag in het voorjaar, een summercourse van 3 dagen in Brussel en een dag in het najaar.

Meer informatie over het Public CFO programma is op te vragen bij de Academic Director van het programma, dr. Tjerk Budding, hoofddocent Management en Financial Accounting bij het Zijlstra Center (020 - 598 6073 / g.budding@vu.nl). 


  Executive Program Public CFO