Gerda van Dijk directeur van het Zijlstra Center

Prof. dr. ir. Gerda van Dijk is per 1 september aangesteld als directeur van het Zijlstra Center for Public Control & Governance (Vrije Universiteit Amsterdam).

03-09-2013 | 11:58

Gerda van Dijk fotoProf. dr. ir . Gerda van Dijk (1960) is hoogleraar Organisatie Ecologie aan de Faculteit Geesteswetenschappen van Tilburg University en zelfstandig managementconsultant. Zij is gespecialiseerd in het functioneren van publieke organisaties als het gaat om strategie-, organisatie- en leiderschapsontwikkeling. Van Dijk heeft binnen de publieke sector diverse functies en rollen vervuld: van onderzoeker, adviseur, docent tot leidinggevende en toezichthouder. Hiervoor is zij onder andere verbonden geweest aan TiasNimbas Business School, het IVA (Beleidsonderzoek en –advies), De Galan Groep en het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM). Van Dijk studeerde biologie aan de Wageningen Universiteit en promoveerde in 1991 in de Landbouw- en Milieuwetenschappen. In haar werk heeft zij altijd de combinatie gemaakt tussen wetenschap en praktijk, advies, onderzoek en docentschappen.

Van Dijk kijkt er naar uit om aan de slag te gaan bij het Zijlstra Center. “Sinds de oprichting in 2009 heeft het Zijlstra Center naam gemaakt als instituut van en voor overheden en maatschappelijke organisaties. De publieke sector staat voor complexe opgaven. De ambities van het Zijlstra Center zijn groot en die spreken mij aan. Er is een goed team. Ik kijk er naar uit met dit team de volgende fase van groei in te gaan en een instituut te bouwen dat samen met partneruniversiteiten en maatschappelijke organisaties ‘school maakt’ in Public Leadership.”

logo HZC zonder tekstHet Zijlstra Center levert door academische vorming en onderzoek een bijdrage aan de verbetering van bedrijfsvoering en bestuur van overheden en maatschappelijke organisaties, om zo hun maatschappelijke meerwaarde aantoonbaar te maken en te vergroten. Binnen deze thematiek wordt publiek leiderschap en de manier waarop organisaties in de publieke en nonprofit-sector daar invulling aan geven een steeds groter aandachtsgebied. De expertise van Van Dijk is daar een waardevolle aanvulling op.empty