Boek Zijlstra Center bundelt krachten verenigingen toezichthouders voor beter toezicht

Met de publicatie van de bundel ‘Waar is de raad van toezicht? deel II´ doet het Zijlstra Center for Public Control and Governance aan de Vrije Universiteit te Amsterdam méér dan het uitbrengen van een boek.

16-10-2012 | 16:15

Zijlstra_samenwerkenHet koppelt de eigen onderzoekskracht aan de praktijkkennis van drie verenigingen van toezichthouders en het Nederlands kenniscentrum voor commissarissen en toezichthouders. Volgens de samenstellers is dit nodig om de kwaliteitsverbetering van het toezicht van woningcorporaties en onderwijs- en zorginstellingen een flinke boost te geven. ‘Als we daar niet in slagen zal de overheid het toezicht naar zich toetrekken met gedetailleerde regelgeving. Er is ook geen duidelijk alternatief in de markt. Dus we zullen wel moeten!’, zo zei Goos Minderman tijdens de boekpresentatie.

In de bundel leveren twintig wetenschappers en practicioners een bijdrage aan tal van vraagstukken over het functioneren van raden van toezicht in de (semi)publieke sector. Deugt het toezichtconcept eigenlijk wel? Hoe ver reikt de verantwoordelijkheid van een raad van toezicht? Moet de relatie tussen het interne en externe toezicht (overheidsinspecties) niet intensiever? Wat betekent integriteit voor commissarissen? Het resultaat is een veelzijdige bundel met analyses en (deel)oplossingen vanuit verschillende invalshoeken. Lees verder >>

Bezoek ook de startpagina van het Zijlstra Center


boek toezichthoudersWaar is de raad van toezicht? Deel II: Een bundel van visies en ideeën. Goos Minderman, Rienk Goodijk en Sjors van den Berg (red.)

Uitgave Boom Lemma
ISBN 978‐90‐5931‐867‐0, paperback, 338 pagina's, prijs € 29,95