Collegegeld en tijdsinvestering

Collegegeld

Het collegegeld voor het Advanced Program bedraagt €12.500 (collegejaar 2019-2020), voor het Interventionist Program €9.500, - (collegejaar 2020-2021) en voor het Master Program €7.500, - (collegejaar 2021-2022). Over het collegegeld wordt door de onderwijsinstelling geen btw in rekening gebracht.

Het collegegeld is inclusief verplichte literatuur (boeken en artikelen via de digitale leeromgeving), examens, begeleiding/supervisie, toegang digitale leeromgeving Canvas en universiteitsbibliotheek en exclusief verplichte arrangementskosten. De verplichte arrangementskosten bedragen ca €4.000,- voor de drie programma's.

Indien de opleiding na de nominale studietijd nog niet is afgerond, dan wordt voor elk volgend collegejaar € 2.000,-- in rekening gebracht.

Kandidaten die doorstromen vanuit de Basisopleiding Verandermanagement  ontvangen 10% korting op het collegegeld van de MSc Verandermanagement (€2.950,--).


Kosten Pre-master

 • Disciplinevakken – via zelfstudie 
  - Strategie                        €250,-                          
  - Organisatie                     €250,-                       
  - Leiderschap & Gedrag     €250,-        
 • Disciplinevakken via de Basisopleiding Verandermanagement  
 • Methoden & Technieken en e-learning statiestiek €250,--
 • Pre-masterpaper €750,--

Levenlanglerenkrediet en studiekostenaftrek

Vanaf september 2017 is het mogelijk om geld te lenen voor een opleiding bij de overheid. Dit heet het Levenlanglerenkrediet (LLLK). Deze regeling biedt aantrekkelijke mogelijkheden. Op de website van DUO  staan de voorwaarden.

Voor de regels rondom studiekostenaftrek raadpleeg de Belastingdienst

Betalings- en annuleringsvoorwaarden

 • Annulering is alleen schriftelijk mogelijk.
 • Annulering van de inschrijving vóór aanvang van de opleiding, geeft recht op restitutie van de reeds betaalde termijnen aan collegegeld, minus een bedrag van €500,- voor administratieve en organisatorische kosten.
 • Wie na aanvang van de opleiding wil annuleren is het volledige collegegeld verschuldigd. De opleiding zal op moment dat de schriftelijke annulering is ontvangen de resterende termijnen in rekening brengen.
 • Annuleren van accommodatie en verblijf dient te gebeuren conform voorwaarden accommodatie.