Waarom aan de VU?

Waarom aan de VU?

De VU is de enige universiteit in Nederland met een Center for Executive Coaching waarin opleidingen op masterniveau worden aangeboden voor executive coaches en executive teamcoaches.

De postgraduate opleiding executive teamcoaching leidt op tot een door de Vrije Universiteit erkend certificaat. Toetsing vindt plaats aan de hand van presentaties over de eigen praktijktheorie en eigen stijl als teamcoach en een reflectieverslag. Na succesvolle afronding kunnen deelnemers zich inschrijven voor supervisiebijeenkomsten zodat er ruimte blijft voor reflectie en professionele ontwikkeling samen met andere alumni.

Na de opleiding Executive Teamcoaching zijn er verschillende routes naar een vervolgopleiding in Executive Coaching, namelijk:

  • Voor professionals die op zoek zijn naar een beroepskwalificatie: de opleiding tot VU Certified Executive Coach. Het diploma wordt op gezag van de Vrije Universiteit uitgereikt. In deze variant volgen deelnemers zowel de PGO Executive Coaching als de PGO Executive Teamcoaching. Daarna volgt een eindopdracht in de vorm van een publicabel artikel.
  • Voor professionals die op zoek zijn naar een geaccrediteerde Master in Science en ook breder geïnteresseerd zijn in de bedrijfskundige context waarin veel cliënten werken. Deze deelnemers kunnen na afronding van de PGO Executive Coaching of de PGO Executive Teamcoaching doorstromen naar de parttime opleiding Bedrijfskunde van de VU. Dit programma leidt op tot een Msc in de Bedrijfskunde met specialisatie Executive Coaching.