Voor wie?

De postgraduate VBA-opleiding Investment Management aan de VU is een begrip in de financiële wereld. De opleiding is primair gericht op financierings- of beleggingsprofessionals, zoals financieel analisten, beleggingsanalisten, vermogensbeheerders, vermogensbeheerders, portfoliomanagers, financiële toezichthouders, risk managers, accountants en financiële consultants. Door de grotere samenhang tussen de verschillende financiële disciplines in de praktijk, is de opleiding ook geschikt voor kandidaten werkzaam in het actuariaat, bij financiële toezichthouders of in de financiële consultancy. Onze studenten werken bij organisaties uit de hele financiële wereld, zoals banken (ABN AMRO, ING, Rabobank), pensioenfondsen (ABP, PGGM, MN), vermogensbeheerders (Barclays, Robeco), verzekeraars (Achmea, Aegon, Delta Lloyd), toezichthouders (AFM, DNB) en consultants (Ernst & Young, Mercer, Ortec). Maar ook bij bijvoorbeeld ministeries (Economische Zaken, Financiën) en vele andere organisaties.

Studenten aan het woord

'Ik vind het een voordeel dat je mensen uit min of meer dezelfde sector tegenkomt, leuk voor de discussie over het vak.' (Diemer de Vries, Fixed Income Division, SNS Securities N.V.)

'De groep is heel divers. Iedereen heeft andere achtergronden en andere werksituaties. Dit vind ik echt een voordeel.' (Kay Mennens, Portfolio Manager Fixed Income, APG Asset Management)

Welke titels en registraties mag je voeren?

Heb je de opleiding Investment Management afgerond, dan mag je de titel Master of Science (MSc) voeren. Je kunt worden ingeschreven in de registers ‘senior beleggingsadviseur’, ‘senior vermogensbeheerder’ en ‘senior beleggingsanalist’ van het Dutch Securities Institute (DSI). Bovendien geeft je diploma recht op inschrijving in het register van de CFA Society VBA Netherlands en – in combinatie met het lidmaatschap van de vereniging – het voeren van de titel RBA (Register Belegginganalist).