Toelatingseisen

Je kunt rechtstreeks tot de opleiding worden toegelaten als je:

  • een doctoraal of masterdiploma hebt van een geaccrediteerde universiteit;
  • aantoonbaar de volgende vakken met voldoende resultaat hebt afgesloten: corporate finance, investments, financial and management accounting en wiskunde en statistiek.
Ontbreekt aantoonbare kennis in een of meer van de hierboven genoemde vakken, maar ben je wel in het bezit van een doctoraaldiploma of MSc-diploma? Dan beoordeelt de programmaleiding of je kennis- en ervaringsniveau zodanig is dat we verwachten dat je de opleiding succesvol kunt volgen. In de meeste gevallen nodigt de programmaleiding je uit voor een intakegesprek. Op basis hiervan kunnen aanvullende toelatingseisen gelden – bijvoorbeeld een toets in een van de deficiëntievakken. Deze toetsen baseren zich op de literatuur uit het CFA-level 1-curriculum.

Hbo-diploma of wo-bachelordiploma?

Heb je een hbo-diploma of een wo-bachelordiploma (dus zonder wo-masterdiploma)? Dan kun je in sommige gevallen onder strikte voorwaarden toch worden toegelaten. Van belang is dat je beschikt over een academisch denk- en vaardigheidsniveau. Ook beoordeelt de toelatingscommissie je werkervaring en functieniveau. Voldoe je aan de toelatingscriteria, dan kun je toegelaten worden tot het deficiëntieprogramma van de opleiding. Dit programma moet je eerst succesvol afronden voordat je tot de opleiding toegelaten kunt worden.

Maak een afspraak

Wil je meer weten of een afspraak maken voor een toelatingsgesprek? Neem dan contact op met het onderwijsbureau van de opleiding Investment Management:

T 020 598 6118
Epgo.im.sbe@vu.nl