VBA Investment Management


 

In de parttimeopleiding Investment Management aan de VU word je opgeleid tot allround beleggingsdeskundige. Je doet niet alleen kennis op, maar leert ook actuele en praktische problemen herkennen, analyseren en oplossen. Heb je de opleiding afgerond, dan mag je de titel Master of Science (MSc) voeren. Het diploma staat garant voor succesvol functioneren in tal van beroepen op financieel gebied en beleggingsgebied.

Duik in de beleggerspraktijk

De opleiding behandelt een breed scala aan onderwerpen uit de financiële praktijk en de beleggerspraktijk. Denk aan asset-allocatie, fundamentele analyse en waardering, macro-economie, portfoliomanagement, derivaten, alternatieve beleggingen en relevante wet- en regelgeving.

Docent aan het woord

Han de Jong VBA Investment Mangement VU‘Investment Management is een allround opleiding in het beleggingsvak, maar het programma biedt veel meer dan een theoretische basis alleen. De interactie met vakgenoten en met docenten die ruime ervaring hebben in de praktijk, stimuleren je om de theorie praktisch aan te wenden. Ook de werkstukken die je moet afleveren dragen daaraan bij. Initiatief, creativiteit en professionaliteit spelen een belangrijke rol. Zo word je klaargestoomd voor het echte werk. Door het veelzijdige programma ben je als afgestudeerde student Investment Management goed inzetbaar over de volle breedte van het beleggingsvak. Deze opleiding verhoogt zonder twijfel jouw waarde voor de financiële instellingen waar je werkt of nog zult gaan werken. Investment Management aan de VU geeft dus ook een sterke impuls aan jouw employability.’
Han de Jong, Chief Economist ABN AMRO en docent Macro-economie & Financiële Markten

Investment Management in het kort

CROHO-code 75068
Taal Nederlands
Duur 2½ jaar
Vorm Deeltijd
Collegegeld € 8000,- per collegejaar; € 2.000,- voor het derde collegejaar
Start September
Aanmelden voor 15 augustus
Interessegebied Economie, Recht en Bestuur
Toelatingseisen Zie toelatingseisen en aanmelden
Inschrijven Digitaal via deze site