Jacobus Oranje Integriteitspenning

Waarom de Jacobus Oranje Integriteitspenning

Bij de opleiding is een paar jaar geleden het idee ontstaan om een penning uit te reiken aan een persoon die zich het afgelopen jaar op buitengewone wijze heeft ingezet voor de bevordering van de integriteit en het integriteitmanagement van zijn of haar organisatie of sector. Er is gekozen voor de naam van Jacobus Oranje, aangezien hij rector magnificus was van de VU tijdens de oorlog en als zodanig was hij verantwoordelijk voor de verzetshouding van de VU. Meer informatie over de criteria voor uitreiking en Jacobus Oranje vindt u in het Juryreglement.

Juryreglement

Het gehele juryreglement (incl. juryleden) vindt u hier.

Kandidaat voordragen

Alumni, studenten en (kern)docenten van de PGO Compliance & Integriteit Management mogen een kandidaat voordragen. Dit kan door middel van dit formulier. U kunt het formulier tot uiterlijk 14 november 2019 invullen. Daarna is inzending niet meer mogelijk.
De jury zal zich na de deadline over de inzendingen buigen en gezamenlijk beslissen aan wie de penning zal worden uitgereikt. Dit zullen zij onderbouwen met een juryrapport.

Winnaar Jacobus Oranje Integriteitspenning 2019

De winnaar van de tweede penning is bekend. Het is mevrouw Prof. dr. Pauline L. Meurs.

Op woensdag 4 juni 2019 is de penning tijdens het jaarlijks Symposium op de VU aan haar uitgereikt door de voorzitter van de jury, de heer Prof. dr. Jean Frijns.

Foto JOI penning 2019

 

 

 

Het juryrapport, tijdens het symposium voorgelezen door Prof. Jean Frijns, vindt u hier.

We feliciteren mevrouw Meurs van harte met de penning en danken haar dat zij bij ons Symposium aanwezig was om de penning in ontvangst te nemen.  

Prijswinnaars

Hieronder een lijst van de winnaars van de Jacobus Oranje Integriteitspenning:

2018:    Prof. dr. Jaap A. van Manen RA
2019:    Prof. dr. Pauline L. Meurs